ВЕЧЕ ТРИЛЕРА

 

У Библиотеци у Костолцу, Одељењу Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац, у петак 1. фебруара, одржано је ВЕЧЕ ТРИЛЕРА, на коме су представљени романи: ‘’Чудновати догађаји у новогодишњој ноћи’’, аутора Небојше Петковића и ‘’Човек који се ругао’’, аутора Ивана Бранковића. О књигама је, поред аутора, говорила и Наташа Илић-Рокселана, новинарка и блогерка.
Исте вечери уручене су и награде читаоцима Библиотеке у Костолцу за највише прочитаних књига у 2018. години. У категорији ‘’Ученици’’, награду је добила Марија Миловановић, ученица другог разреда Основне школе „Јован Цвијић“ из Костолца, а у категорији ‘’Одрасли’’, награду је добио Слађан Живановић.

О гостима:
Небојша Петковић рођен је 1975. године у Београду. Завршио је архитектуру којом се бави професионално. Живи и ради у Београду. Писање је хоби и страст којe практикује дуго, али је озбиљан корак на том пољу направио тек објављивањем првог романа 2014. године у издању издавачке куће Порталибрис. Ради се о првој књизи из трилогије ‘’Последњи Град’’, под називом ‘’Потрага’’ и припада мешавини жанрова епске и дистопиjске фантастике. Од тада је објавио романe ‘’Рат’’ (други део трилогије) 2015. године и ‘’Издаја’’ (трећи део трилогије) 2016. године. Најновији роман „Чудновати догађаји у новогодишњој ноћи“ објављен је 2018. године.
Објавио је неколико прича у интернет часописима и у штампаним збиркама (приче: “Врећа“, “Лов на змајеве“, “Дуг“, “О Виду Баторију и проклетству његове крви“, “Звер Волфдитриха“…)
Иван Бранковић рођен је у Ваљеву 1983. Од 2002. године живи у Београду. Књижевно искуство стекао је као аутор кратких прича које су објављиване на неколико сајтова и у фанзинима. Од 2011. бави се књижевним преводом за издавачке куће „Отворена књига“, „Albion Books“ и „Нова књига“. Од 2015. ради у компанији „Еипикс“ као наративни дизајнер за видео-игре. Има објављена четири романа „Прометејев дневник“ и „Пројекат Херкулес“, „Човек који се ругао“ и „The Uncommoner’s gene“, а кратке приче су му објављиване у збиркама „Чувари Златног Руна“, „У врзином колу“, „Нешто дише у мојој торти” и „Regia Fantastica”.
Наташа Илић је новинарка која је писала за више познатих новина и часописа, између осталог и за “Ошишани јеж”, „Политику“, „Блиц“, „Прес“, „Телеграф“. Радила је и као сарадник на Радију  „202“ за емисију  „Школа, факс и радио траке“. Заљубљеник је у историју, путовања и гурманлуке, о којима и пише на свом блогу „Рокселанин кофер“.