ГОВОР ТЕЛА

У Библиотеци у Костолцу, Одељењу Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац, у петак 5. октобра 2018. године, одржано је предавање о гестикулацији под насловом „Говор тела: скривена значења овог облика подсвесне комуникације“.

Гестикулација представља првобитан, невербалан облик комуникације, односно прављење покрета при говору целим телом, нарочито раменима и рукама. Уз помоћ презентације, Весна Радивојевић је представила на веома сликовит начин, из угла маркетинга и продаје, колико је говор тела значајан у комуникацији са другим људима. Покрет и мимика су нешто што не можемо у потпуности да контролишемо. Примећивање сигнала које људи шаљу једни другима је одраз емоционалне интелигенције.
О предавачу:
Весна Радивојевић је рођена у Пожаревцу. Годинама је радила као новинар, затим у маркетиншким агенцијама и издаваштву. Психологија, филозофија позитивног размишљања, комуникација и процеси сазревања личности – одувек су били у жижи њеног интересовања. Верује да научна достигнућа треба да буду и у фокусу обичног човека и из тог разлога је креирала страницу „Весна неуронаучни коучинг“ и „Mindfulness – наука и духовност“.
У Америци је прошла кроз обуку за Неуро и спиритуално саветовање и током година кроз константно обучавање и усавршавање, кроз многобројне тренинге, провере знања – дошла до сазнања која жели да подели са другима.